www.packerlx.com Packer for Linux eXecutables
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Tux
Linux
Programlama
Programlama
Projeler
Projeler
enginkuzu blog
BLOG
Eskiler
Eskiler
Ben
Ben



Gerekli Programların Kurulumları

Birazda windows altında assembly nasıl yazılıyor ondan bahsedelim. Bize aşağıdakiler gerekli olacak:

Derleyici: Masm32v8, www.masm32.com adresinden indirilebilir. Yaklaşık 3Mbyte
Editör: MAsmEd v0.34, http://membres.lycos.fr/hitchhikr/masmed.html  adresinden indirebilirsiniz. Yaklaşık 1.33Mbyte
Örnek programlar ve kaynak kodları : http://win32asm.cjb.net Iczelion's Win32 Assembly Homepage. Buradaki örnek kodların çoğunu Masm32v8'i kurduğumuz dizinde bulabilirsiniz.

Öncelikle Masm kurulumu ile başlıyoruz.Karşınıza gelen ekranda hangi sürücüye kuracağınızı belirtip INSTALL tuşuna basıyoruz. Bir süre bekledikten sonra karşınıza 'Press any key to build the libraries' yazan bir komut satırı gelecek. ENTER'leyip bitmesini bekliyoruz.

Kurduğunuz sürücüde masm32 isimli bir dizin oluşturuldu. İçinde qeditor.exe bulunuyor. Bununla hemen kod yazmaya başlayabilir veya EXAMPLE dizinlerindeki örnekleri inceleyebilirsiniz. Biz daha konforlu bir yazma ve inceleme için masm ile birlikte çalışabilen ve kodları renklerle belirten güzel bir editör kullanacağız. Kurulumu çok kolay, fakat start menüden çalıştırmak istediğinizde bir dll hatası gelirse ayrıca yine editörün sayfasında linki bulunan VBRun60sp4.exe yi de sisteminize kurmanız gerekiyor. (Yaklaşık 1Mbyte)

MAsmEd'i açıyoruz. Project -> Create New Project yolunu izleyin. Standard MASM32 Project seçin ve alt bölüme bir proje ismi yazın. OK'den sonra karşınıza aşağıdaki gibi (resimde biraz bozulma var, kusura bakmayın) bir ekran gelecek. Sadece soldaki '+' ları açın.

Biraz anlatmaya başlayalım. Normalde assembly programı yazıp derlemek için notepad bile yeter bize. Tabii kod yazmadan önce bazı direktifleri girmemiz lazım. Bunlar yukarıdaki ekranda yazı bölümünde yer almıyor ama sol tarafta Includes ve Libraries kısımlarında bulunuyor. Modules bölümünde assembly kodları bulunmakta. Resources altında ise yapacağınız menü, ikon, string gibi resource bilgileri yer alacak. (Tabii ilerde)